BriljanTEEN: Rugged

Stanovita dobra duša koja je željela ostati anonimna spremno je (rečenog) 9. veljače dočekala BriljanTEEN i posrkala ga iz etera svojom video-karticom. Materijale smo dobili isti dan, no u golemoj želji da po svemu oponašamo ruku koja nas vjerno pothranjuje (HRT - Hrvatski Relikt Totalitarizma), pričekali smo koji mjesec do objavljivanja na internetu.

Stara je istina da zlostavljači odgajaju zlostavljače i vrtjet će se zemlja k'o i prije...

Desna Deva i BriljanTEEN

BriljanTEEN
Povijesne subote, 26. siječnja 2008, na HRT-u je konačno prikazan prvi u nizu skečeva Desne Deve snimljenih specijalno za emisiju BriljanTEEN. Edukativni skeč znakovitog imena Prostitucija prvi je u nizu, nakon što je uspješno prošao kroz 8 (osam) mjeseci dugu odiseju HRT-ovih cenzora, birokrata, pravnika i običnih blokera* (ne brokera). Skečevi bi po planu trebali ići svaka dva tjedna, no ne računamo nužno na to.

* Bloker domesticus - osoba (vjerojatno) čiji je jedini posao sabotirati, zaustavljati i na druge načine ometati potencijalno kvalitetne projekte. Prisutni u svim strukama i organizacijama, no prevladavaju u medijima, pretežno televizijskim kućama, a OSOBITO na HRT-u!

Dosadašnji datumi emitiranja skečeva:
  • Prostitucija je emitirana u subotu, 26. siječnja
  • "Rugged" je emitiran u subotu, 9. veljače
  • Astronaut je emitiran u subotu, 10. svibnja

***

Najava emitiranja trećeg skeča u BriljanTEENu:

"Ove subote u Briljanteenu za vas imamo neke jako dobre prijedloge kako zaraditi novce za ljetovanje, upoznajemo vas s novim dobrim književnim, filmskim, glazbenim i stripovskim naslovima i predstavljamo dvojicu mladića koji su uspjeli svoje hobije pretvoriti u zanimanja!

Pogledat ćemo i novi skeč koji je samo za nas napravila skupina Desna deva, a u kojemu vječno pitanje 'što želiš biti kada odrasteš?' dobiva posve novi smisao.

Naravno, ni ovaj puta neće izostati brojne odlične nagrade.

Zato budite s nama točno u 10.55 na HTV2!"

Objavljeno na briljanteen.hrt.hr dana 8. svibnja 2008.

***

Najava emitiranja drugog skeča u BriljanTEENu:

"Ove subote, 9. veljače, u Briljanteenu zagrebački teenageri pokušavaju saznati je li u srednjoj školi lakše biti dečko ili cura. Donosimo razgovor s novosadskom punk skupinom Atheist Rap, i uživamo u novom skeču humorističnog kolektiva "Desna deva"!

Ne zaboravite našu web nagradnu igru i budite uz Briljanteen u 11:30 na HTV2!"

Objavljeno na briljanteen.hrt.hr dana 7. veljače 2008.

***

Najava početka emitiranja u BriljanTEENu:

"U subotu, 26. siječnja, Briljanteen prvi put ponosno predstavlja svoju kućnu humorističnu družinu: već proslavljeni kolektiv Desna Deva za nas je proizveo seriju skečeva Sketchbox.

To nije jedini razlog da budete s nama: bavimo se SF-om, predstavljamo genijalce iz zagrebačke XV. gimnazije i vodimo vas u posjet teenagerima koji svoje životne pogreške plaćaju boravkom iza brave!

Budite dobri, lijepi i pametni u 11:30 uz HTV2!"

Objavljeno na briljanteen.hrt.hr dana 24. siječnja 2008.